Duitsland, het Mekka voor de autoliefhebber

Duitsland staat al sinds jaar en dag bovenaan het lijstje van meest favoriete landen als het gaat om het kopen van een auto. Je vraagt je misschien af waarom je dit niet gewoon in Nederland doet. Hier zijn verschillende redenen voor aan te voeren. Laten we deze dan ook eens kort voor je op een rijtje zetten.

Prijsverschil:

Praat je over concurrentie op het gebied van auto verkopen, dan praat je over auto verkopen in Duitsland. Een enorm aanbod en een grote interne markt zorgen ervoor dat de prijzen laag blijven. Autoverkopers in Duitsland die hoge prijzen rekenen verdwijnen vaak al snel uit beeld

Betrouwbaarheid:

In Nederland heeft de gemiddelde autoverkoper toch wel een klein imagoprobleem. Ze worden vaak afgeschilderd als “snelle jongens” die maar één doel hebben en dat is verkopen. Dat de waarheid hierbij wel eens een tikkie verdraaid wordt heiligt het doel. Althans, dat is de publiek opinie. Bij onze oosterburen staan autoverkopers juist hoog aangeschreven. Ze staan bekend om hun openheid en eerlijkheid. En dit is precies wat je zoekt bij het kopen van een auto! Autoverkopers dienen zich aan strakke regels en wetgeving te houden bij de verkoop en informatievoorziening omtrent auto’s.

Blauwe audi op snelweg

Auto’s in elke prijsklasse:

Je kunt voor elk merk, type en/of model auto in Duitsland terecht. Ook qua leeftijd is de keuze enorm. Met name de jong gebruikte auto’s zijn geliefd bij ons Nederlanders. De “kop” is er net vanaf en tegen een prijs waarvan je in Nederland alleen maar kunt dromen.

Exclusieve modellen en bijzondere uitvoeringen:

Inhakend op het grote aanbod kunnen we ook concluderen dat het met name de bijzondere of exclusieve modellen/uitvoeringen zijn die reden zijn juist in dit land een auto te gaan kopen. Die exclusieve BMW in die bijzondere uitvoering vindt je bijvoorbeeld misschien alleen maar hier…..

Vier redenen die laten zien waarom wij Nederlanders zo graag over de grens kijken naar een nieuwe of andere auto. Is het gras dan inderdaad groener in Duitsland? Voor veel zaken is dit zeker niet het geval, maar gaat het om auto’s kopen, dan is het antwoord een volmondig “JA”.