Een auto importeren doe je zelf…of toch liever niet?

De aankoop van een nieuwe of andere auto is altijd een behoorlijke aanslag op het spaargeld. Je gaat dan ook niet over één nachtje ijs. Je oriënteert je op merk, model en type en de kans is groot dat je in ons eigen land niet die auto vindt die jij graag zou willen rijden. Aangezien je altijd keus hebt, is dat in dit geval ook zo. Je kunt immers altijd genoegen nemen met een andere auto, eentje die dus eigenlijk tweede keus is. Of je hier uiteindelijk heel gelukkig van zal worden is maar de vraag. In je achterhoofd blijft namelijk toch die andere auto rondspoken…..

De andere keus die je hebt is om eens verder te kijken dan je neus lang is. In dit geval, verder kijken dan Nederland. In de ons omringende landen is het aanbod van auto’s groter en de kans dat je hier wel die voor jou ideale auto vindt is relatief groot. Bijkomend voordeel is dat de prijzen van auto’s in landen als Duitsland en België beduidend lager liggen dan in ons land.

Kies je voor een auto kopen in het buitenland, dan moet deze natuurlijk wel nog deze kant op komen. Ook wat dit betreft heb je weer verschillende mogelijkheden. Eén van deze mogelijkheden is om het allemaal zelf te regelen en te organiseren. Je krijgt hierbij wel te maken met een behoorlijke hoeveelheid papierwerk. Je moet goed weten welke stappen je moet ondernemen en waar je moet zijn om straks officieel goedgekeurd in Nederland rond te mogen rijden. Ondoenlijk? Zeker niet, maar weet waar je aan begint, want dit helpt teleurstelling voorkomen.

Je kunt er ook voor kiezen om een derde partij in te schakelen. Deze derde partij is vaak gespecialiseerd in het importeren van auto’s en weet dus als geen ander de juiste wegen te bewandelen. Je kunt het gehele traject laten verzorgen, maar ook is het vaak mogelijk om een deel van het traject uit handen te geven.

Beide mogelijkheden hebben hun voor -en nadelen. Zelf doen is goedkoper dan uitbesteden, maar uitbesteden is juist gemakkelijker. Aan jou de keus!