Overspuiten hoeft niet veel te kosten

Een nieuw likje “verf” voor de auto kost aardig wat omdat er toch een heleboel werk erbij komt kijken. Zo zullen eventuele beschadigingen eerst hersteld moeten worden en zijn het de voorbereidingswerkzaamheden waar de meeste tijd in gaat zitten. Door het slim aan te pakken hoeft het niet altijd zo te zijn dat hele auto een nieuwe laklaag krijgt, maar laat je het overspuiten selectief gebeuren.  Zo bespaar je flink op de kosten en ziet de auto er na afloop toch weer als nieuw uit.

De juiste kleur verkrijgen is nu snel gebeurt

Waar het in het verleden een groot probleem was om de juiste kleur te krijgen, is dat nu niet meer het geval. Elke autolak is nu eenmaal onderhevig aan de effecten van vooral de zon en zal het niet meer dezelfde kleur hebben als de originele. Indien er dus een klein deel van de auto overgespoten zal worden met lak vervaardigd volgens de kleurencode van de fabrikant, zal er toch duidelijk een verschil merkbaar zijn tussen de oude en nieuwe laklaag. Tegenwoordig wordt dat wel anders aangepakt en wordt de kleur met behulp van een speciale scanner bepaald. Het resultaat is een lak die geen verschillen vertoont en daarom geschikt is om aan te brengen op kleine delen van de auto.

Zo bespaar je wel flink op de kosten

Goedkoop de motorkap spuiten bijvoorbeeld is nu best wel mogelijk en zal er na afloop geen verschil merkbaar zijn met de rest van de auto.  Het enige wat nog de prijs kan opschroeven is de afwerking om kleine schadeplekken (steenslag!) weg te werken. Zo ziet de auto er na afloop weer uit om door een ringetje te halen. Bekijk bij het laten overspuiten ook  gelijk de mogelijkheid  om andere schadeplekken zoals de dorpels of de deurranden gelijk te laten herstellen. Dit zorgt ervoor dat de totale kosten voor het herstel in één keer relatief laag kunnen worden gehouden.